Saláták
-- 2005.09.22. 11:46
Burgonyasaláta
Hozzávalók:
- 1 kg burgonya,
- 4 közepes fej vöröshagyma,
- 2dkg cukor, 2 dkg só,
|
- 1 dl ecet,
- 1 g törött bors.
|
A burgonyát megmossuk, héjában megfőzzük, megtisztítjuk, és karikára vágjuk. A hagymát megtisztítva szintén karikára vágjuk. Az ecetet kevés vízzel felengedjük, sóval, cukorral, törött borssal ízesítjük, a burgonyát, hagymát belerakjuk és egy órán át állni hagyjuk.
Diós gyümölcssaláta
Hozzávalók:
4 személyre: 120 g dióbél, 2 ek. akácméz, 200 g szőlő, 2 db alma, 2 db körte, 1 db narancs, 1 db limett.
Elkészítés:
A gyümölcsöket alaposan megmossuk, szárazra rázzuk, lecsepegtetjük. A szőlőt leszemezzük, (ha nagyszemű akkor félbe vágjuk) az almát, körtét héjával együtt, a narancsot lehéjazva, kockákra vágjuk. Salátástálba téve rácsöpögtetjük a limett levét, majd rászórjuk az apróra darabolt naturon megpirított dióbelet, és rácsorgatjuk az akácmézet.
Csirkemájas salátaHozzávalók:
4 személyre: 250 g csirkemáj, 4 db főtt tojás, 1 fej fodros saláta, snidling, 150 g baconszalonna, 100 ml olaj, 1 ek. mustár, 2 ek. borecet, őrölt bors, só
Elkészítés:
A leveleire szedett salátát megmossuk, és szárazra rázzuk. Az öntethez egy csészében kis habverővel, összekeverjük a mustárt, az olajat és az ecetet, sózzuk, borsozzuk, és hozzákeverünk 1 ek. snidlinget . Salátástálra tesszük a leveleket, és meghintjük a maradék snidlinggel. Serpenyőben átsütjük a csíkokra vágott szalonnát, hozzáadjuk a feldarabolt májat, és nagylángon, állandóan kevergetve 4-5 percig együtt pirítjuk. Amikor jól átsült, a szalonnával együtt a salátába keverjük. A tojásokat cikkekre vágjuk, és a salátára tesszük. Azonnal tálaljuk, az öntetet pedig mártásos edénykékben adjuk mellé.
|