Sltek
-- 2005.09.22. 11:49
Libaslt
Egy 12 literes lbasban, 3/4 liter vzben forrsig melegtjk a libahst s a kockra vgott zsiradkot. Beletesznk 1 evkanl st, 1 gerezd fokhagymt s most mr lass tzn majdnem puhra proljuk. Ekkor kb. 1 dl tejet ntnk hozz. Ezutn jra ers tzn pirulsig stjk. Zsrjt lentve, ftt burgonyval tlaljuk. A mjat kln, zsiradkban, kevs vzzel, s hozzadsa nlkl, puhra stjk.
Slt kacsa
Hozzvalk:
- 2 db kacsa,
- 2 db borz alma,
- 2 narancs
|
- 2-3 evkanl olaj,
- majornna,
- egsz bors, s.
|
Elkszts: A hzott kacst beirdaljuk, bels rszeit jl megmajorannzzuk, almt narancsot tesznk bele s sajt zsrjban megstjk. Sts kzben nha megkenegetjk az alatta lv zsrral. Kretknt pezsgs lila kposztt, hagyms trt krumplit ajnlunk.
|