Fatrzs
2005.09.22. 11:55
Fatrzs
Hozzvalk:
A tszthoz:
- 6 tojs,
- 15 dkg liszt,
- 15 dkg cukor,
- 5 dkg tkezsi kemnyt,
- 3 dkg kakapor
- 5 dkg vaj
A krmhez:
- 2,5 dl tejszn,
- 30 dkg csokold,
- 10 dkg gesztenyepr
- 10 dkg kandrozott narancs
A dsztshez:
- Csokireszelk,
- gesztenyemassza,
A tojsok srgit habosra verjk, hozzadjuk a lisztet, a kemnytt, a kakat. A tojsok fehrjt kevs cukorral kemny habb verjk s az olvasztott vajjal egytt a tszthoz keverjk.
Egy tepsit stpaprral kiblelnk, eltertjk benne a tsztt majd 170 fokra elmelegtett stben, 6-8 percig stjk. Ha megslt, konyharuhra fektetjk, leszedjk rla a stpaprt s nedves ruhval letakarjuk, amg ki nem hl.
A csokoldt vzgz fltt felolvasztjuk s hozzkeverjk a tejsznt. Az gy kapott krm felt a tsztra kenjk, megszrjuk zzott, cukrozott gesztenyvel s kandrozott naranccsal. Nem tl szorosan feltekerjk a tsztt, a kt vgt egyenesre vgjuk s a tekercs tetejre tesszk. A maradk krmmel az egszet bekenjk, s cukrozott gesztenyvel, csokireszelkkel dsztjk
|