Kalcskoszor
2005.09.22. 11:55
Kalcskoszor
Hozzvalk:
- 2,5 dl tej
- 15 dkg rtesliszt
- 10 dkg cukor
- 10 dkg margarin
- 20 dkg finomliszt
|
- 2 dkg leszt
- 8 dkg mazsola
- 1 tojs
- rlt fahj
- reszelt narancshj
- s
|
Az lesztt kevs tejben felfuttatjuk, majd hozzkeverjk a maradk tejet, a rtes- s finomlisztet, a reszelt narancshjat, a fahjat s a cukrot. Az olvasztott vajjal s a mazsolval bedagasztjuk, konyharuhval letakart ednyben megkelesztjk. Hrom egyenl rszre osztjuk s mindegyikbl hurka alakot sodrunk. Koszort fonunk bellk, majd kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszk.
Hromszor egyms utn, flrs sznetekkel a tojssrgjval bekenjk, vgl 180 fokra elmelegtett stben 30-40 percig stjk. A stbl kivve, vizes ecsettel megkenegetjk s ngy gyertyval dsztve tlaljuk.
|